Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Yapılır ?

Windows Uzak Masaüstü Rdp Nasıl Bağlanılır ?

Videolu Anlatım:
 



Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Yapılır ?

 

Windows Remote Desktop Protocol (RDP) kullanarak başka bir bilgisayara uzaktan erişmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. İlk olarak, bağlanmak istediğiniz bilgisayarın IP adresini veya adını öğrenmeniz gerekir. Bu bilgiyi bilgisayarın sahibinden veya ağ yöneticisinden alabilirsiniz.

  2. Bağlantı yapacağınız bilgisayarda RDP'yi etkinleştirmeniz gerekiyor. Bunun için, "Başlat" menüsünden "Denetim Masası"nı açın, sonra "Sistem ve Güvenlik" bölümünden "Sistem" seçeneğine tıklayın. Sol taraftaki menüde "Uzak Masaüstü" seçeneğine tıklayın ve ardından "Uzak Masaüstü'nü etkinleştir" kutusunu işaretleyin.

  3. Bağlantı yapacağınız bilgisayarın güvenlik duvarında RDP trafiğine izin vermeniz gerekiyor. Bu işlemi yapmak için, "Başlat" menüsünden "Denetim Masası"nı açın, sonra "Sistem ve Güvenlik" bölümünden "Windows Güvenlik Duvarı" seçeneğine tıklayın ve sonra "Gelişmiş Ayarlar"ı seçin. "Gelen Kurallar" bölümünde "Yeni Kural" seçeneğine tıklayın ve "TCP" seçeneğini seçin. "Özel" üzerine tıklayın ve ardından RDP'nin kullandığı varsayılan port olan 3389'u belirtin. Son olarak, "Bağlantıyı sağlamak istediğiniz durumlar" bölümünde "Herkes için" seçeneğini işaretleyin.

  4. Şimdi, uzak bilgisayarınıza erişmek için "Başlat" menüsünden "Uzak Masaüstü Bağlantısı" programını açın. "Bilgisayar" bölümüne bağlanmak istediğiniz bilgisayarın IP adresini veya adını girin ve "Bağlan" düğmesine tıklayın.

  5. Bağlandıktan sonra, gerekli kimlik bilgilerini girin. Bu, uzak bilgisayarın kullanıcı adı ve parolasıdır. Bilgisayarınızdaki oturumu kullanmak istiyorsanız, "Bağlantı seçeneklerini göster" seçeneğine tıklayın ve "Yerel Kaynaklar" sekmesinde "Konsol Oturumu" kutusunu işaretleyin.

Bu adımları takip ederek, başka bir Windows bilgisayara uzaktan erişim sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Movers Boston

Bodrum Havaalanı Transfer: Sorunsuz ve Konforlu Ulaşımın Adresi

İzmir Adliye Yakınında Avukat